ORASE INFRATITE

Primaria orasului Hateg are relatii de infratire cu

urmatoarele orase din Europa :

 

   Orasul Quimper -  dep. Finistere  -  Franta

 

   Primaria orasului Quimper din departamentul Finistere a colaborat cu Primaria Hateg inca din primele luni ale anului 1990 , cand o misiune din Quimper a sosit cu ajutoare in comuna Santamaria Orlea si orasul Hateg . In continuare , membrii acestei misiuni au infiintat Asociatia Quimper santamaria Orlea , cu sediul in Quimper . In anii care au urmat Asociatia Quimper - Santamaria Orlea a organizat diverse actiuni de ajutorare in domeniul social si programe de pregatire a peste 100 de persoane din judetul Hunedoara , care au efectuat stagii de pregatire la Quimper .

   In anul 2004 a fost semnata o Charta de cooperare descentralizata intre Primaria orasului Quimper , Primaria Hateg si Primaria Santamaria Orlea , prin care reprezentantii celor 3 localitati intaresc dorinta lor de colaborare si de ajutor reciproc .

  

  Orasul Melle - Dep. Deux Sevres -  Franta

 

  Colaborarea cu reprezentanti ai orasului Melle a inceput de asemenea in primii ani dupa 1990 , cand reprezentanti ai Asociatiei Roumanie Sud Deux—Sevres au sosit in comuna Reea si orasul Hateg . In decursul anilor acestia au desfasurat de asemenea actiuni de ajutorare in plan  social si cultural , in deosebi schimburi intre elevii liceelor din Hateg si Melle .

   In anul 2004 , aceste legaturi s-au concretizat prin semnarea unui Contract de asociere intre Primariile celor doua orase , prin care se pun bazele unei colaborari mai apropiate .

 

   Orasul Bad Saeckingen  (landul Baden-Wurtenberg) Germania

  

   Colaborarea cu reprezentanti ai orasului Bad - Saeckingen din Germania a inceput odata cu sosirea in Hateg a reprezentantilor Crucii Rosii Germane in anul 1998 . De atunci Crucea Rosie Germana din orasul Bad - Saeckingen , intreprinde in fiecare an misiuni de ajutorare in orasul Hateg , iar din acest an au demarat un proiect comun pentru infiintarea unui centru de asistenta la domiciliu pentru persoanele in virsta sau cu dificultati materiale . Proiectul va fi finantat de Crucea Rosie Germana , in asociere cu Primaria Hateg si Casa judeteana de Asigurari sociale .